vrijdag 20 augustus 2010

Voorlopig laatste blog

Voorlopig laatste blog - vrijdag 20 augustus :

Dit is de voorlopig laatste blog in deze serie : onze terugvlucht CY 498 met Cyprus Airways is geboekt voor morgen, zaterdag 21 augustus om 09:25. Vanaf 2 augustus zijn we 19 dagen bij John, Mariska en Thijs geweest, noodgedwongen door het ontbreken van betaalbare vluchten iets langer dan oorspronkelijk gepland, maar dat was absoluut geen straf. Het is heel bijzonder om van zo dichtbij en zo intensief bij de eerste weken van je kleinkind betrokken te zijn. Het lijkt wel of je dat meer ontspannen en daardoor bewuster beleeft dan bij je eigen kinderen. Ongelooflijk hoe snel de ontwikkeling van zo’n kleintje gaat. Mariska blijkt uit het juiste hout gesneden voor het moederschap : vanaf de geboorte ziet ze er stralend uit en geniet ontzettend van kleine Thijs. Alle hormonen die komen en gaan zijn niet in staat haar uit haar evenwicht te brengen, en dat is een groot compliment waard. En kersverse vader John gaat met Thijs om alsof hij nooit anders gewend geweest is, luiers, in bad doen, de fles geven, het heeft voor hem geen geheimen. Met zo’n paar ouders mag Thijs zich gelukkig prijzen.
Wij gaan met gemengde gevoelens terug naar huis : blij dat het gezinnetje gewoon met z’n drietjes verdergaat, en een gevoel van jammer dat we dat niet meer zo van dichtbij kunnen meemaken. Wij denken met heel veel plezier terug aan deze weken, en wij zullen alle drie (zeker in het begin) heel erg missen. Gelukkig bestaat er zoiets als Skype.
John, Maris en Thijs bedankt voor deze fijne weken, en heel veel sterkte in de komende tijd met zo’n opgroeiende zoon. Gelukkig is er veel bezoek aangekondigd voor de komende tijd. En mocht het in de toekomst ooit nodig zijn, wij staan zo weer op de stoep !




Het kraamteam
Irene en Cees

Geen opmerkingen:

Een reactie posten